The Life

Pancser vagyok... Kell még több ennél? De igazából miről is szól ez a blog. A címe egyértelmű szerintem, az életről, jobban mondva, az enyémről...

Friss topikok

  • Yulii: @bekaember: Hali! I think elek, bar nem neveznem igazan eletnek... :) Nem sok minden oke, de hat e... (2012.06.14. 13:00) Végítélet
  • Jagosütz: @Yulii: Oksa várom! (2012.04.24. 22:56) Ha tehetném...
  • Kardi13: Az a baj, hogy Magyarországon a közlekedés eléggé ratyi. A keleti országrészben közlekedő vonatok ... (2010.01.27. 14:52) Deja Vu
  • Kardi13: Tetszik ez az egyenlet :D (2009.10.10. 14:04) Herevere
  • Yulii: Az nem kifejezés, hogy milyen nyakatekert. Főleg ha ismernéd az egész sztorit akkor beutalnál a Mó... (2009.10.07. 02:49) Caftos Cafaládé álá Győzikeland

Linkblog

Indafotó képek

Kálvária

2018.04.06. 10:39 | GeekyTeedyBear | Szólj hozzá!

Egy újabb szép nap köszöntött ránk itt az emberek világában. Manapság nem becsüljük meg már a napokat se. Csak monoton módon hajtjuk magunkat a mókuskerékben majd a nap vége felé amikor már az otthon melegében vagyunk, semmi mással nem törődünk csak magunkkal. Jó ez így kérdem én. Ha egyedül van valaki természetesen, de ha van melletted valaki, miért nem a másikkal törődik? Törődés... Sok szempontból a törődés szó mindenkinek mást jelent.

Törődés szó jelentése

törődés (főnév)

 

1. komoly odafigyelés; tekintet, figyelem vagy törődés, amit valaki kimutat valaki vagy valami iránt; gondoskodás.

Jól esett a törődése.


Eredet [törődés < törőd(ik) + -és (főnévképző)]

kfdeqwo.gif

A törődésbe kár belemenni és kár róla vitázni. Mindenkinek mást jelent a törődés. Viszont, vannak olyan emberek akik csak mással tudnak törődni a saját életükkel nem. Nézzük ezt egy kicsit meg jobban. Egy nagyszerű írás, mely a jelen kort tükrözi:

"Szomorú ez itt... Egy ócska lájk miatt veszekszenek a párok, egy frissen kitett állítólagos barát képén csámcsogunk... Chaten üzenünk, de nem beszélgetünk. Bökdössük egymást, de szemtől szembe még sosem álltunk. Posztokkal célozgatunk egymásnak ahelyett, hogy egyértelműen kimondanánk a dolgokat. Titokban nézegetünk adatlapokat, mert kérdezni bátortalanok vagyunk... Hangulatjelekkel tudatjuk, ha szomorúnak magányosnak vagy épp huncutnak érezzük magunkat, hogy aztán minden ismerős lássa, de talán egy ha veszi a fáradtságot, hogy megkérdezze mi van velünk... A messenger hangjára mindeki egyszerre nyúl a telefonjáért. Szépet írunk, kedveset, virtuálisan olyan könnyedén éljük az életet... de nem volna jobb, ha holnap nem lenne ez itt körülöttünk? Ha csak mi lennénk, te és én, ahogy régen voltunk, szabadon, ajtót csapkodva ha veszekszünk, csokit majszolva ha fáj, nagyokat nevetve egy barátokkal teli asztal körül... lenni, élni igazán?!"

 

Az emberek nem élnek, csak másokkal foglalkoznak. Bármennyire is jól elrejtik, hogy őket nem érdekli más, mindig ott van legbelül, hogy mi van a másikkal még akkor is, ha ők örihaiban vannak és nem beszélnek, mert állítólagos pletykákon összevesztek és ez bizony a világ végét jelenti.

a45.gif

Ezek a dolgok a munkahelyekre teljes mértékben kiterjedtek, nem csak az emberi kapcsolatokra. Az éremnek két oldala van. Van aki csendben, mindent eltűr és megcsinál, van aki pedig fennhangon ácsárkodik és mondja a magáét, miközben bármit megtehet bárkivel szemben. Mindenre van megoldás. Az okos dolgozó tudja ennek az ellenszerét. Nem szabad gyorsan, hatékonyan dolgozni. Mert ha ezt teszed, azt fogja hinni a vezetés, túl kevés a munkád, s talál neked. Egyáltalán nem szabad. Ugyanazért a fos pénzért, a lehető legkevesebbet, legszarabbul, leglassabban csinálni, és szándékosan elbaszni, ha nem deríthető ki, hogy ki volt a hunyó. Persze nem elég hunyni, mivel minden sarkon ott áll saszemmel valaki. (A sarkot értsd képletesen). Szokták volt mondani, a falnak is füle van. Igen! A legtöbb esetben pont egy olyan ember előtt beszélsz a másikról, akiről nem is gondolnád, hogy a te legjobb barátod, miközben téged teljes mértékben lenéz és amikor te nem vagy ott, akkor csak kibeszél, vagy megkavarja a levest egy kis szaros  fűszerezéssel. A legtöbb ember persze bármikor kész a tettre és akinek esze van az jól válaszol a kérdésekre. Ilyen például amikor megkérdezik:

- Ön miért szeret nálunk dolgozni?
- Mit miért? Hogy hétvégén bebaszhassak és minden szart dolgot megvegyek amire nincs is szükségem valójában!

62hs48o.gif

De térjünk vissza a törődéshez ott ahol abba is hagytuk. A munkahely sokak számára nem más, mint játszótér a felnőtteknek. Most egy páran felhördülnek, hogy ez valóban így van? Igen, ez valóban így van. Persze egyértelmű, akinek nem inge, nem veszi magára és átsiklik az egészen. Kezdjük is érthetően. A gyerekek bemennek reggel a játszótérre. Beállnak a kiosztott pozícióba vagy ahova esetleg a nyelvük elér és... Kezdődjék a játék! Néhány munkaadó mit sem törődve nem törődik a "gyerekekkel" csak szimplán elsétálgat várva a munkaidő leteltét, addig pedig a szunnyadó gejzírek és vulkánok talán ki is törnek. Az emberek mondva csinált indokokkal a másik alá tesznek, próbálják a szépet megjátszani, a szent és sérthetetlen lelki világukat dicsőítik, miközben a vulkánban már a parázs el kezdett izzani. Erre jön egy villám "egy ember" aki a parazsat tűzzé kovácsolja és oda van az egész, itt a világvége! Az emberek kiabálnak egymással, szidják a másikat, holott azt se tudja szegény pára mit vétett, csak próbálja túlélni a napot a sok birka között, de még a levegőt is elszívják előle, nehogy egy kis értelmet kapjon az oxigén keverékéből.
tumblr_o2znzleany1s8h3ero1_500.gif

Az ilyen napok után az ember még csak nem is akar élni, vagy a világot elfogadni és a kanapén is háttal ül, nehogy még a televízióban is embereket lásson, mert már megundorodott tőlük. Ebbe a kategóriába még beleesik a fiatalok baszogatása csipkedése amikor a sok 60 év feletti vagy épp idősebb egyén elkezdi mondani a magáét: 

"Még fiatal vagy, bírnod kell... igen ez így van, valaki fiatal. De egy nap 24 órából áll, abból 8-10 órát iskolában munkahelyen tölt az ember és ha nem akar másnap élettelen zombiként megjelenni, legalább 6-8 órát aludnia kell. Ez már 18 óra a 24-ből és még semmi olyat nem csinált a szerencsétlen fiatal amit igazán szeretne. Szóval minden (még fiatal vagy bírnod kell...) szlogennel előhozakodó ember bassza megelmehet a picsába, inkább gondolkozzon el ő mi az amit szeret csinálni. Az idősebbek is, családosak pláne, hazaérnek főznek, mosnak, takarítanak, vagy csak szeretnének leülni egy újságot, könyvet elolvasni, vacsorát készíteni, zenét hallgatni, vagy bármi mást csinálni ami boldoggá teszi őket. Nincs ami boldoggá tesz? Akkor ne kérdőjelezd meg a másikat, hogy mit csinál és mit akar csinálni.

tenor.gif

Persze ilyenkor már rég elveszett minden, ahogy az ábra is mutatja. A becsület, az emberekbe vett hit, a bizalom, a munka értéke (mivel bizonyos helyeken a dolgozó csak addig ér valamit amíg dolgozik, ha esetleg elhalálozik vagy megbetegszik leszarják és mit sem törődve vele nem érdekel senkit, hogy addig mit tett az asztalra le, vagy a hiányát nem lehet pótolni), az önzetlenséget, a segítő készséget, az udvariasságot, egymás kölcsönös tiszteletét (hol a tisztelet? hiszen a mai vezetőnek kinevezett emberek a náluk idősebb emberekkel is néha úgy beszélnek mint a kutyával bár a kutya is több törődést kap, szóval legyünk a következő életünkben kutyák), az igaz szavakat és az egymás iránti szeretetet. Az ilyen dolgokra a legjobb dolgok a közösségi oldalak. Olyan, mint egy színész iskola féle. Az emberek eljátszák, hogy gazdagok, sikeresek és bölcsek, de van dráma tagozatuk is. Egy olyan generációban élünk, ahol a lojalitás nem több egy tetoválásnál, a szerelem csak egy idézet és a hazugság az új igazság. Illetve! Hiába a nagy műveltség, ha mellé egy tuskó bunkó ember párosul, akkor mi a faszt frászt ér az egész?! Ezeken a dolgokon ideje változtatni, ha nem akarunk belefulladni a sodrásba.

tumblr_myhf47rosg1s9w24zo1_500.gif 

Mindenki képes megváltozni, persze van aki nem akar, vagy úgy látja nincs kiért, miért megváltoznia. Van aki pont úgy jó ahogy van, van akinek 180°-os fordulat kell vagy éppen mindenki megbaszhatja magát 360°-ban nem tesz semmit. Ennyi! Az emberi kapcsolatok is ilyenek. A harmadik felbukkanása a párkapcsolatban ahhoz hasonlítható, mint amikor az ember egy üres borospohárral a kezében összetalálkozik valakivel, akinek a kezében egy üveg bor van... Lehet, hogy csak poharat cserélsz, de lehet, hogy minden pohárba jut egy kis bor. Viszont kár bármit is megmagyarázni valakinek, akik azt hiszik, hogy a másik azért osztja az észt, mert nincs neki. De persze el is viccelhetjük az egészet, mivel egy új kutatás szerint a stressz segít karbantartani az agyat... Na én meg azt hittem, hogy mennyi balfasz van, közben kiderül, hogy személyi edzők! A legjobb módszer mindenre: mosoly! Mosolyból persze és szeretetből nem lehet megélni, de mosolyogj azokra akik utálnak Téged. Harcolnod nem érdemes velük, mert nem tesz jót az egészségednek, ők pedig nélküled is elég harcot vívnak magukban. Ehhez kapcsolódóan ha ránézel valakire és eszedbe jut, hogy ennek az embernek el kell viselni önmagát, mindjárt elnézőbb és kedvesebb leszel vele.

adventurouslateairedale-size_restricted.gif

Végezetül, de nem utolsó sorban. Ne akarj mindenkinek megfelelni! Nem kell mindent eltűrnöd! Bármennyire is fájó tény, fogadd el, sokszor a legszebb amit egy másik embernek mondhatsz az, hogy: Baszd meg! 

Ócsárolhatjuk a másikat, féltve, de büszkén hordhatjuk le a másik háta mögött a fentebb valónkat (úgy szeretem a főnökömet mint a csillárt... egyszerre lógjon és égjen!), vagy elbújhatunk csendbe és tűrhetünk, mert félünk a változástól, hogy mit hoz a holnap. Élj a mának, járd az utadat amit szeretnél, hallgasd meg a tanácsokat amit mondanak, de ne azt nézd mit mondanak, hanem ki mondja! Ne add fel az álmaidat, ha van képzelőerőd, próbáld magadnak megteremteni a saját világodat még akkor is, ha az egy nagy rózsaszín buborék. Lehetsz fiatal, öreg, tedd azt ami boldoggá tesz. Ne a munka legyen az életed és az életed a munkád. Ne azt nézd mit csinál a másik, hiszen sokan bármit megtehetnek és jól is teszik. Amíg megtehet bármit teljes mértékben igazat kell neki adni, hadd csinálja, hiszen megteheti és ő csinálja jól! 

brad-pitt-dancing-animated-gif.gif

Végszóként, Regina Brett, 90 éves újságírőnő szavaival élnék, melyet csak ajánlani tudok. Akinek nem inge nem veszi magára, hisz nem vagyunk egyformák, de ettől kerek a világ. Nem is kell egyformának lennünk, de néha nem árt elgondolkodni, vajon helyes amit teszünk? Íme Regina Brett listája amihez nem kell hívőnek lenni senkinek és hihet bárminek a létezésében, ez bárkire igaz és bármire:

1. Az élet nem igazságos, de ennek ellenére jó.
2., Ha tanácstalan vagy, tegyél csak egy kis lépést.
3., Az élet túl rövid, hogy az idődet valaki gyűlöletére pazarold.
4., A munkád nem ápol majd ha megbetegedsz. Ezt a családod és a barátaid teszik majd, tartsd velük a kapcsolatot.
5., Minden hónapban fizesd be a bankkártyáid számláit.
6., Nem kell, hogy mindig minden vitát megnyerj, fogadd el, ha nem értetek egyet.
7., Sírj valakivel, jobb, mint ha egyedül teszed.
8., Haragudhatsz Istenre, elviseli.
9., Az első fizetésedtől spórolj a nyugdíjra.
10., Ha a csokiról van szó, hiábavaló az ellenállás.
11., Békélj meg a múltaddal, hogy a jelent ne ronthassa el.
12., Nyugodtan sírhatsz a gyerekeid előtt.
13., Ne hasonlítsd az életed másokéhoz, nem tudhatod, hogy az ő útjuk miről szól.
14., Ha egy kapcsolatnak titokban kell lennie, te ne legyél a kapcsolatban.
15., Bármi megváltozhat egy szempillantás alatt, de ne aggódj, Isten nem pislog.
16., Vegyél mély lélegzetet, megnyugtatja az elmét.
17., Szabadulj meg mindentől, ami nem hasznos, szép vagy boldogító.
18., Ami nem öl meg, az valóban erősebbé tesz.
19., Sosem késő, hogy boldog gyermekkorod legyen, de a második már csak tőled függ és senki mástól.
20., Amikor azért kell küzdeni, amire igazán vágysz, soha ne add fel.
21., Gyújtsd meg a gyertyákat, használd a szebb ágyneműt, vedd fel a drága fehérneműd; ne tartogasd különleges alkalmakra, a ma különleges.
22., Készülj fel mindenre, majd sodródj az árral.
23., Légy különös most, ne várd meg az öregkort, hogy lilát hordj.
24., A legfontosabb nemi szerv az agy.
25., Csak te felelsz a saját boldogságodért.
26., Minden csapást az alapján ítélj meg, hogy öt év múlva számítani fog-e.
27., Mindig az életet válaszd.
28., Mindenkinek mindent bocsáss meg.
29., Hogy más mit gondol rólad, az nem tartozik rád.
30., Az idő majdnem mindent meggyógyít, adj neki egy kis időt.
31., Bármilyen jó vagy rossz a helyzet, meg fog változni.
32., Nem kell magad túl komolyan venni, senki más sem teszi.
33., Higgy a csodákban.
34., Isten Isten miatt szeret, nem azért aki vagy, vagy amit tettél.
35., Ne vizsgáld felül az életet, jelenj meg és hozd ki belőle amit lehet.
36., Az öregedés még mindig jobb, mint fiatalon meghalni.
37., A gyerekeidnek csak egy fiatalkora van.
38., Végül csak az számít, hogy szerettél.
39., Minden nap menj ki, ott történnek a csodák.
40., Ha mindenki egy nagy kupacba gyűjtené a problémáit és másokét is megnézhetnénk, beérnénk a sajátunkkal.
41., Az irigység időpazarlás, megvan mindened ami kell.
42., A legjobb még csak most jön.
43., Mindegy hogy érzed magad, kelj fel, öltözz fel és jelenj meg.
44., Engedj.
45., Az élet nem masnival jön, de mégis ajándék.

source.gif

Címkék: élet munka barátok szórakozás álarc hazugság szerelem barátság kapcsolat pénz valóság boldogság bánat rossz szeretet párkapcsolat miért ember új igazság tisztelet sors magánélet fiatalság intelligencia őrület udvariasság megélhetés kihasználás

A bejegyzés trackback címe:

https://bontoasztal.blog.hu/api/trackback/id/tr2513813636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása